Addiko banka Banja Luka na Poslovnoj konferenciji Unije poslodavaca i Vlade Republike Srpske dobila je priznanje odgovornog poreskog obveznika u sektoru finansijskih organizacija Republike Srpske.

Plaketu je na Poslovnoj konferenciji „Izazovi i budućnost poslovanja“ preuzeo Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke Banja Luka, a uručio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

„Zahvaljujemo se Uniji poslodavaca i Vladi Republike Srpske na ovom zaista značajnom priznanju koje je rezultat predanog, pažljivog i posvećenog rada. Addiko Banja Luka sa regulatornim organima kontinuirano uspostavlja i održava proaktivan i transparentan dijalog i saradnju, kako na redovnoj tako i na ad hoc bazi. Definisali smo i sprovodimo djelotvorne i jasne procedure za obezbjeđivanje poštovanja regulative, uključujući i jasne procese za izvještavanje regulatornih organa, te ih podržavamo u njihovim naporima da optimizuju i održavaju lokalne standarde poslovanja na visokom nivou. Ovo priznanje nam govori da smo ostvarili svoje ciljeve i namjere, te da smo afirmisali kulturu odgovornosti i razvijanja svijesti da se poreske obaveze plaćaju odgovorno.“, izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko banke Banja Luka.

Na ovogodišnjoj Poslovnoj konferenciji Udruženja poslodavaca Republike Srpske, osim uručenih priznanja za najbolje, regionalni stručnjaci, panelisti govorili su o veoma važnim temama savremenog biznisa, odnosno ljudskim potencijalima, savremenom tehnološkom razvoju i uticaju na poboljšanje životnog standarda.

Foto 1