Visa Classic

Addiko Visa Classic kartica na rate

Addiko Visa Classic kartica na rate omogućava vam plaćanje robe i usluga na svim prodajnim mjestima (POS uređajima), putem interneta ili podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inostranstvu. Sve učinjene transakcije možete da podijelite i do 12 fiksnih rata.

 • Najprihvaćenija kartica sa odgođenim plaćanjem u svijetu.
 • Bilo kada i bilo gdje – plaćanje roba i usluga na više od 23 miliona prodajnih mjesta; podizanje gotovine na oko 750.000 bankomata – 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana godišnje.
 • Koristite Visa Classic za ulazak u 24-satne uslužne zone svih banaka u zemlji i inostranstvu koje nose oznaku VISA.
 • Najprihvaćenija kartica sa odgođenim plaćanjem u svijetu.
 • Odgođeno plaćanje računa.

Korisnici Addiko Visa Classic kartice na rate imaju mogućnost da, bez obzira da li banka ima sklopljen ugovor sa prodavcem ili ne, ostvare kupovinu te plaćeni iznos podijele na 12 rata i na jednostavan način odgode naplatu i rasterete svoj kućni budžet.

 • Otplata i do 12 rata.
 • Otplata na rate bez kamata.
 • Broj rata sami birate.
 • Jednostavna podjela na rate – samo pozovite naš Kontakt centar.
 • Bilo koja transakcija u zemlji i inostranstvu može biti podijeljena na rate:
 • Kupovina na prodajnim mjestima i Internetu, kao i  podizanje gotovine na bankomatima.

Minimalan iznos transakcije koja se može podijeliti na rate iznosi 50,00 BAM, a željeni broj rata od minimalno 2 do maksimalno 12 rata. Kako bi Vam kupovina na rate bila odobrena, ukupan iznos otplate na rate i rata moraju biti unutar ugovorenog limita potrošnje.

 • Usluga otplate na rate realizuje se nakon obavljene transakcije, a najkasnije do posljednjeg radnog dana (ponedjeljak-petak) obračunskog perioda* do 19:00 časova.
 • Podjelu obavljene transakcije na željeni broj rata zatražite pozivom našem Kontakt centru na broj 051 951 000. Brzo, jednostavno i sigurno za Vas će sve uraditi prodajno osoblje Addiko banke.

*Obračunski period traje mjesec dana, a obuhvata period između izdavanja dvije Obavijesti o učinjenim transakcijama unutar kojeg se zbrajaju transakcije i ostali troškovi nastali korištenjem kartice, a koji čine dospjelu mjesečnu obavezu Korisnika Addiko Visa Classic kartice na rate.

Prilikom poziva Kontakt centru službenici će od Vas zatražiti sljedeće podatke: ime i prezime, JMBG, posljednje 4 cifre broja Vaše kartice, datum transakcije, iznos transakcije, naziv prodajnog mjesta sa potvrde o transakciji. Za otplatu na rate obračunava se naknada, zavisno o iznosu i vrsti transakcije. Naknada se naplaćuje uz svaku dospjelu ratu.

Postojeći korisnik Addiko Visa Classic kartice ima pravo aktiviranja navedene funkcionalnosi podjele na rate tek nakon potpisivanja ugovora kojim prihvata uslove podjele na rate.  Za više informacije obratite poslovnici Banke u kojoj je izdata Addiko Visa Classic kartica.

Dnevni broj svih transakcija25
Dnevni iznos svih transakcija2,500 KM
Dnevni broj transakcija podizanja novca5
Dnevni iznos transakcija podizanja novca500 KM
4-dnevni broj svih transakcija62
4-dnevni iznos svih transakcija5,000 KM
4-dnevni broj transakcija podizanja novca12
4-dnevni iznos transakcija podizanja novca1,000 KM

Transakcija u iznosu od 200 KM obračun na 5 rataBroj rataNaknada po ratiIznos kupovineMjesečna rata (iznos transakcije/broj rata)
Ukupno terećenje obračunskog perioda (rata +naknada)
Ukupno otplaćeno
Kupovina u zemlji i inostranstvu51,50200,0040,0041,50207,50
Isplata gotovine na bankomatima Addiko banke*53200,00 + naknada za podizanje na bankomatu, min. 10KM*40,0043,00225,00
*Naknada za isplatu gotovine sa Addiko Visa Classic karticom na bankomatima banaka ĉlanica Addiko grupacije u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori je 2,5% min. 10 KM
*Naknada za isplatu gotovine sa Addiko Visa Classic karticom na bankomatima ostalih banaka u BiH i inostranstvu: 2.5% min. 15 KM

Svi postojeći i novi korisnici Addiko Visa Classic kartice na rate dužni su se upoznati sa Standardnim informacionim listom ili u najbližoj poslovnici Addiko Bank a.d.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Image kampanja

Kod nas je vrijeme valuta koja najviše vrijedi.

Plaćanje naknade za svaku uslugu je nepotrebno

Odaberite odgovarajući paket i plaćajte jedinstvenu mjesečnu naknadu.

Paketi

Svakog mjeseca morate da upravljate različitim finansijskim obavezama.

Spajamo različite finansijske obaveze u jednu

Restart krediti

Addiko Bank Banja Luka

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".