Addiko Bank dobitnik šest nagrada ‘Transform Awards Europe 2018’

Banja Luka, 30. mart 2018.Addiko Bank dobitnik je šest ‘Transform Awards Europe 2018’ nagrada koje se dodjeljuju za projekte najboljeg upravljanja brendovima i rebrendinga, najkreativnije osmišljenog vizualnog identiteta, te kvalitetnog upravljanja ugledom.

Addiko Bank je s agencijom Prophet, koja je bila angažovana na projektu rebrandinga Addiko Grupe, od stručnog žirija sastavljenog od 27 međunarodnih stručnjaka iz svijeta marketinga, oglašavanja, brendinga, komunikacija i kreative bila nominirana u šest kategorija i u svima je osvojila nagradu; zlato za ‘Najbolju kreativnu strategiju’, ‘Najbolji rebrending nakon procesa spajanja’, ‘Najbolji razvoj brenda u sklopu repozicioniranja i predstavljanja nove misije i vizije’, ‘Najbolji vizualni identitet u finansijskoj industriji’; srebro za ‘Najbolje korištenje vizualnog vlasništva’; i bronzu za ‘Najbolji strateški i kreativni razvoj novog brenda.

Osvojiti jednu renomiranu nagradu je veliko priznanje i čast, ali osvojiti ih šest u međunarodnoj konkurenciji globalnih brendova kao što su: P&G, Intel, Danone, Siemens, Konica-Minolta, Harrods, ABB, BAT, Carlsberg, Bloomberg… je fenomenalno dostignuće na koje smo izuzetno ponosni. Ove nagrade doživljavamo kao zadnje u nizu priznanja da je Addiko snažan brend prepoznatljivog vizualnog identiteta i kao potvrdu da smo odlično uradili projekt rebrendiranja. Također, one su nam i podsticaj da svakim danom svojim klijentima i partnerima budemo još bolja, još jasnija, još jednostavnija i još direktnija banka“, izjavila je Maja Čulig, direktorica Marketinga za Addiko Grupu.

‘Transform Awards Europe’ nagradama nagrađuje se inovativnost, kreativnost i izvrsnost u upravljanju korporativnim i produkt brendovima u 43 države u Europi, pri čemu se vrednuje strateški pristup, kvalitetan sadržaj, kreativnost i originalnost provedba, te ostvareni rezultati. Za ovogodišnje nagrade kandidirali su se svi projekti koji su započeti i zaključeni u periodu od maja 2016. i novembra 2017. godine.

O nagradama: http://www.transformmagazine.net/awards/europe/

Addiko Bank Transform Awards

Addiko Bank Banja Luka