Addiko banka Banja Luka partner projekta „USAID Turizam“

Potpisivanjem Zajedničkog plana implementacije u okviru projekta „USAID Turizam“, ozvaničena je saradnja Addiko Banke Banja Luka i USAID-a, sa ciljem podrške promociji prilagođenih finansijskih proizvoda za turizam u Bosni i Hercegovini, kao i unapređenja sposobnosti turističkih preduzeća da pristupe finansijama kroz treninge usmjerene na finansijski menadžment i razvoj turizma. Predsjednik Uprave Addiko banke Banja Luka, Srđan Kondić istakao je važnost USAID projekta za turizam u Bosni i Hercegovini, ali i turizma za cjelokupno tržište.

„Turistički potencijal u našoj zemlji je zaista veliki, stoga se Addiko banka Banja Luka rado pridružuje „USAID Turizam“ projektu. U okviru zajedničkog plana u domenu finansija nastavljamo sa snažnom podrškom turističkoj zajednici i sa realizacijom kreditnih olakšica za male i srednje turističke preduzetnike, a pored toga ćemo pružiti i edukativnu i svaku moguću podršku iz oblasti finansija. Uvjereni smo da će ovaj projekat uskoro pokazati prve pozitivne rezultate, što će sigurno pozitivno uticati i na razvoj domaćeg tržišta“, zaključio je g. Kondić

USAID Turizam radi na stvaranju dinamične, održive turističke ekonomije, predvođene privatnim sektorom u skladu sa kulturom gostoprimstva i prepoznatljivim prirodnim atrakcijama Bosne i Hercegovine. Projekat podržava privatni sektor u predvođenju rasta turističkog sektora, uključujući pozicioniranje Bosne i Hercegovine kao jedne od najdinamičnijih i najatraktivnijih turističkih destinacija na međunarodnom nivou, sa ciljem povećanja broja posjetilaca, smanjenja sezonalnosti i povećanja vrijednosti.

Za više informacija, posjetite prvu online platformu za finansiranje malih i srednjih preduzeća u sektoru turizma, koju je izradio USAID Turizam: https://finance.turizambih.ba/

Za više informacija o USAID Turizam aktivnostima, posjetite web stranicu turizambih.ba ili profile na društvenim platformama.

Fotografija 1

Addiko Bank Banja Luka