Addiko banka Banja Luka petu godinu za redom banka partner Banskog dvora – Kulturnog centra

Tradicionalno partnerstvo Addiko banke Banja Luka i Banskog dvora – Kulturnog centra se nastavlja, što je ozvaničeno ugovorom o saradnji i podršci Addiko banke ovoj kulturnoj instituciji, a koji su potpisali Slađan Stanić, član Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka i Mladen Matović, direktor JU Banski dvor – Kulturni centar.

“Addiko banka Banja Luka godinama je podrška razvoju i promociji kulture i umjetnosti. Tokom pet godina pratimo i podržavamo razvoj repertoara i rada Banskog dvora i drago nam je što kroz period saradnje vidimo veliki napredak ove veoma važne kulturne institucije za zajednicu. Banski dvor – Kulturni centar organizuje veliki broj događaja u domaćoj produkciji, što je pokazatelj posvećenosti i uspjeha. Imajući u vidu da Banski dvor ove godine proslavlja 90 godina postojanja, Addiko banka Banja Luka svim zaposlenima želi srećan i uspješan jubilej!“, izjavio je Slađan Stanić, član Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka, te dodao da prijateljska podrška Addiko banke Banja Luka institucijama kulture i umjetnosti neće izostati ni u budućnosti.

Brojni izazovi koji su u svim segmentima života proizveli „nove normalnosti“ i koji su itekako uticali na kulturu i umjetnost, nisu umanjili želju za napretkom Banskog dvora, naglasio je Mladen Matović, direktor JU Banski dvor – Kulturni centar Banja Luka, istakavši veliku zahvalnost Addiko banci Banja Luka koja je, tvrdi Matović, dugogodišnja podrška i prijatelj napretka Banskog dvora, ali i kulture uopšte.

„U godini u kojoj slavimo značajan jubilej i 90. rođendan Banskog dvora, puni smo entuzijazma, elana i želje da našim sugrađanima ponudimo najkvalitetniji program iz oblasti muzičke, likovne,  književne, dramske i filmske umjetnosti.“, kazao je Matović.

Iz ove kulturne institucije obećavaju da će tokom 2022. godine nastojati sadržajem da nadmaše prethodnu sezonu.

„U trenucima kad nam je kultura možda potrebnija više nego ikada, daćemo sve od sebe da kroz reprezentativne programske sadržaje zadovoljimo sve kulturne potrebe naše vjerne publike i nadmašimo prethodnu sezonu u kojoj su u Banskom dvoru realizovana ukupno 222 događaja. Veliko interesovanje za sve  koncerte, izložbe, književne promocije i festivale u produkciji Banskog dvora, daju nam “vjetar u leđa” i pokazuju da smo na dobrom  putu. Addiko banka – Banka partner Banskog dvora, svakako jedan je od naših najznačajnijih prijatelja i ne krijemo zadovoljstvo što su naša podrška i u godini u kojoj slavimo jubilej.“, zaključio je Matović.

U okviru sponzorske i društveno-odgovorne strategije, Addiko banka Banja Luka nastavlja podršku afirmaciji pravih vrijednosti, među kojima značajnu ulogu nose kultura i umjetnost, kao ogledalo napretka cjelokupne zajednice.

Fotografija 1

Addiko Bank Banja Luka