Addiko banka napravila najbolji poslovni potez u bankarstvu u 2016.

Banja Luka, 06. april 2017. godine – Smanjenje papirologije kod odobravanja kredita prepoznato je od strane portala Indikator.ba kao najbolji poslovni potez u 2016. godini. Addiko banka je sa promjenom vlasnika, značajno promijenila i poslovnu filozofiju, naglašavajući fokusiranost na bitno, efikasnost i jednostavnu komunikaciju. Praktično smanjenje paketa ugovora umjesto 77 stranica na svega 7 impresioniralo je članove žirija i opredijelilo ih da donesu ovu odluku.

“Predstavlja mi veliko zadovoljstvo što uručujemo priznanje Addiko bank za najbolji potez u bankarstvu, posebno s obzirom na to da je banka imala turbulentan i buran period kroz koji je uspješno prošla i sada se sa novim imidžom okreće  ka budućnosti. Novu poslovnu filozofiju banke, koja jasno potrctava orijentisanost prema klijentu i njegovim potrebama, prepoznali smo kao osvježenje na bankarskom tržištu koje će, vjerujemo biti nagrađeno i povjerenjem klijenata”, istakao je Borivoje Simić, urednik portala Indikator.ba.

“Za Addiko bank 2016. godina je bila godina prekretnice, te za nas ovo priznanje ima dodatnu vrijednost. Ovim, ali i mnoštvom drugih aktivnosti transformisali smo naše poslovanje i postavili ga na zdrave osnove, koje će nam u vrlo skoroj budućnosti omogućiti profitabilno poslovanje i stabilan rast”, istakla je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank d.d. Sarajevo. 

„Ovo priznanje doživljavamo kao snažan podstrek da nastavimo graditi jednostavno bankarstvo bez bankarskih zavrzlama i gomile papira. Upravo na ovaj način želimo da Addiko banku pozicioniramo na našem tržištu kao igrača koji se usudio da razmišlja izvan krutih okvira ‘bankarske kutije’ djelujući kroz jednostavne procese i pružajući efikasnu i brzu uslugu klijentima“, izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka.

Projekat Najbolji poslovni potez pokrenut je iz potrebe da se afirmišu i stimulišu dobre prakse u biznisu, hrabre odluke menadžmenta, strateške investicije, uspješne privatizacije i preuzimanja, tehnološke inovacije te jačanje i razvoj ekonomije od lokalnog do globalnog nivoa. Najbolje poslovne poteze godine bira uredništvo portala Indikator.ba uz stručnu pomoć konsulantskog tima na čijem čelu su ugledni ekonomisti, profesori, privrednici,  urednici ekonomskih/privrednih rubrika u medijima i dr.

Addiko Bank Banja Luka