Addiko banka nastavlja partnersku saradnju sa Narodnim pozorištem Republike Srpske

Prijateljstvo koje traje

Već tradicionalna saradnja Narodnog pozorišta Republike Srpske i Addiko Bank a.d. Banja Luka, unatoč brojnim izazovima koje je ova godina stavila pred sve nas, nastavlja se i u narednom periodu.

Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka, i Maja Dodig, direktorica Narodnog Pozorišta Republike Srpske, potpisali su ugovor o nastavku saradnje ove dvije institucije.

“Obzirom da sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, banjalučkim, ali i regionalnim hramom kulture, uspješno sarađujemo već dugi niz godina, nismo se dvoumili u donošenju odluke o nastavku našeg partnerstva. Budući da NPRS ove godine obilježava 90 godina postojanja, ovo je naš rođendanski poklon svima onima koji su na ili iza scene NPRS, kao i nemalom broju onih koji uživaju u predstavama ovog pozorišta.”, izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka.

“Addiko banka je svojim djelovanjem u prethodnim godinama, a posebno u ovoj, za kulturu i umjetnost izuzetno teškoj godini, ostala veliki prijatelj našeg pozorišta, ali i veliki prijatelj kulturnog djelovanja uopšte. Narodno pozorište Republike Srpske iskazuje snagu stvaralačkog tima bez obzira na ograničavajuće epidemiološke okolnosti,  što potvrđuju nagrade i najviše ocjene na domaćim  i međunarodnim festivalima. Svojim radom i repertoarom trudimo se opravdati ukazano povjerenje te ponuditi što više različitog kulturnog sadržaja našim građanima. Podrška Addiko banke nam daje dodatan podsticaj da nastavimo raditi više i bolje, i na tome smo im iznimno zahvalni.” Izjavila je Maja Dodig, direktorica Narodnog Pozorišta Republike Srpske.

Addiko banka, u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje institucijama kulture i umjetnosti u Republici Srpskoj. Osim Narodnog pozorišta Republike Srpske, Banka kontinuirano podržava i rad drugih pozorišnih kuća, ali i niz drugih manifestacija iz oblasti kulture i umjetnosti u Republici Srpskoj.

Addiko banka je ove godine, za sigurno izvođenje predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske, u sklopu svojevrsne pozorišne smotre, pod nazivom „Zvjezdani teatar“, donirala sredstva za dezinfekciju, maske i rukavice te svim građanima poklonila sigurno uživanje u brojnim kulturnim sadržajima NPRS.

Addiko Bank I Nprs Prijateljstvo Koje Traje

Addiko Bank Banja Luka