Addiko banka podržava digitalizaciju obrazovanja

Predstavnici Addiko Bank ad Banja Luka uručili su OŠ Vuk Karadžić u Doboju četiri smart televizora i na taj način podržali aktivnosti ove škole na modernizaciji nastavnih procesa kroz uvođenje savremenih tehnologija u nastavu. Ova donacija je realizovana kao dio projekta Addiko Cares, u okviru kojeg banka i zaposlenici ulažu zajedničke napore za poboljšanje uslova u okruženju u kojem djeluju.

“Ova će donacija dobro doći našim učenicima, jer ćemo u dodatne četiri učionici imati mogućnost za dosta drugačiji pristup nastavi. Namjera nam je da u što skorije vrijeme osavremenimo proces nastave za sve naše učenike, te je ova donacija Addiko banke odličan potez koji će nam u tome pomoći”, istakao je Ljubiša Blagojević, direktor OŠ Vuk Karadžić u Doboju, druge po veličini škole na području Doboja, te pozvao i druge privredne subjekte da na ovakav ili sličan način podrže aktivnosti škole.

“Addiko banka je pionir digitalizacije u regionu, te nam je zadovoljstvo podržati institucije i organizacije u lokalnoj zajednici koje nastoje poboljšati svoje djelovanje kroz uvođenje modernijih tehnologija i načina rada. Ova škola je u proteklih par godina ostvarila značajan napredak u tom polju, te smo ih zbog toga odlučili podržati ovom donacijom”, istakao je Mladen Lukić, voditelj poslovnice Addiko banke u Doboju.

Addiko Bank Banja Luka