Addiko banka sponzor Narodnog pozorišta RS

Banja Luka, 31. maj 2017. godine – Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske, potpisali su ugovor o nastavku saradnje u kojoj će Addiko banka i u narednih dvanaest mjeseci finansijski pomagati Narodno pozorište RS, te pružiti podršku u organizaciji Teatar festa „Petar Kočić“.
„Naša saradnja sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, kao jednom od najvažnijih institucija kulture, bila je više nego uspješna tokom protekle godine. To je bio motiv da, u okviru naše strategije podrške institucijama kulture, podržimo realizaciju predstojećeg Teatar Festa ‘Petar Kočić’, ali i ostale projekte koje će ovo pozorište realizovati u sezoni 2018/2019”, izjavio je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.
Narodno pozorište Republike Srpske organizuje dvadesetprvi Teatar Fest „Petar Kočić“, koji će se održati u periodu od 04. do 11. juna 2018. godine.
Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, zahvalio se Addiko banci na iskrenoj podršci koja traje već nekoliko godina. “Zahvalni smo Addiko banci na podršci koju nam pruža sve ove godine, a koja je, slobodno mogu reći, prerasla u partnersko – prijateljski odnos. Kao i prethodnih godina, vjerujem da ćemo i ove, opravdati ukazano povjerenje”.
Addiko banka je posebno fokusirana na podršku kulturi i umjetnosti, te će tokom godine podržati i niz drugih kulturnih manifestacija.

Addiko Bank Banja Luka