Addiko banka sponzor Narodnog pozorišta RS

Potpisan ugovor o sponzorstvu pozorišne sezone 2017/2018. i Teatar festa „Petar Kočić“

Banja Luka, 05. maj 2017. godine – Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske, potpisali su ugovor o nastavku saradnje u kojoj će Addiko banka i u narednih dvanaest mjeseci finansijski pomagati Narodno pozorište RS, te pružiti podršku u organizaciji Teatar festa „Petar Kočić“.

„Narodno pozorište Republike Srpske jedna je od najvažnijih institucija kulture, čije predstave privlače brojnu pozorišnu publiku. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da iz godine u godinu broj mladih koji posjećuju pozorište raste. Ovo nam je bio dodatni motiv da nastavimo uspješnu višegodišnju saradnju i finansijski podržimo Narodno pozorište RS i njegov najveći projekat Teatar fest Petar Kočić.“, izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank a.d. Banja Luka.

Narodno pozorište Republike Srpske organizuje dvadeseti Teatar fest „Petar Kočić“, koji će se održati u periodu od 17. do 24. maja 2017. godine.

Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, zahvalio se Addiko banci na iskrenoj podršci koja traje već nekoliko godina. “Saradnja dvije značajne institucije u Republici Srpskoj, Addiko banke i Narodnog pozorišta Republike Srpske, jeste primjer kako se mogu, uz dobru volju i na obostrano zadovoljstvo, postići izvanredni rezultati. Želja nam je da svake godine ovu saradnju unapređujemo i obogaćujemo uz međusobno poštovanje i njegovanje prijateljskih odnosa, ne mjereći je samo materijalnim vrijednostima, već i onim duhovnim, kulturološkim, koje su nam poveznica i obostrano znače mnogo.“

Addiko banka je ove godine posebno fokusirana na podršku kulturi i umjetnosti, te će tokom godine podržati i niz drugih kulturnih manifestacija.

Addiko Bank a.d. Banja Luka planski, u okviru svog budžeta, izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu institucija i udruženja građana, te događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti kroz oblasti kulture i umjetnosti.

Addiko Bank Banja Luka