Addiko banka uručila iKids pametne satove djeci s poremećajima iz autističnog spektra sa područja Banjaluke

Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banjaluka uručio je danas 30 iKids pametnih satova korisnicima Udruženja “Djeca svjetlosti” koje okuplja djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju. Podjelom pametnih satova započela je implementacija projekta Addiko banke u Banjaluci, čija je osnovna namjera omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije satove i sigurnije živi.

“Naša je namjera omogućiti djeci i njihovim roditeljima sigurniji život, bez bojazni i straha od tragičnih posljedica.Zalažemo se da se tragedije poput one na Majevici od prije par godina nikada ne pojave, te da se pitanje GPS pametnih satova sistemski riješi”,  istakao je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banjaluka, i dodao da su satovi nabavljeni u saradnji sa kompanijom m:tel, te da su dodijeljeni prema listi koju je definisalo Udruženje.

“Vrijednost GPS pametnih satova za našu djecu je nemjerljiva. Zahvalni smo Addiko banci jer je prepoznala ovaj problem , a nas spasila velike brige jer ćemo konačno imati mogućnost da u svakom momentu znamo gdje nam se djeca nalaze, te ih lako pronaći u slučaju da odlutaju”, istakla je Mirjana Kojić, roditelj autističnog djeteta i predsjednica udruženja Djeca svjetlosti iz Banjaluke.

GPS pametni satovi bi trebali biti kategorisane kao ortopedsko pomagalo za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, čime bi se sistemski riješio problem finansiranja GPS satova, a roditeljima ove djece barem malo olakšala svakodnevna borba. U okviru projekta nabavke GPS satova za djecu sa poremećajem iz autističnog spektra, Addiko banka planira uručiti pametne satove mališanima iz više gradova.

Addiko Bank Banja Luka