Addiko banka zvanično postala partner Banskog dvora

Potpisivanjem ugovora o saradnji Addiko banka ad Banja Luka i JU “Banski dvor – kulturni centar” Banja Luka ozvaničili su partnersku saradnju za narednu godinu. Ugovor su, na 85. rođendan ove značajne kulturne ustanove, potpisali Mario Ivanković, direktor Addiko banke ad Banja Luka i Mladen Matović, direktor JU “Banski dvor – Kulturni centar”.

“Addiko banka nastoji institucijama kulture, ali i u široj javnosti, postati sinonim za instituciju koja podržava različite aspekte kulturnog djelovanja. To je pravac koji je Addiko grupacija u cjelini prepoznala kao primarni fokus djelovanja u lokalnim zajednicama”, istakao je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank ad Banja Luka. “Vjerujem da je ovim ugovorom Banski dvor dobio najljepši poklon povodom 85. rođendana”, dodao je Ivanković.

“Veoma nas raduje činjenica da je Addiko banka prepoznala značaj i ulogu Banskog dvora kao jedne od najznačajnijih institucija kulture na našim prostorima a koja afirmiše visoke stvaralačke domete, pomjera granice kreativnosti, njeguje otvoren kritički dijalog, te ucrtava novo produkcijske i organizacione standarde. Podrška Addiko banke predstavlja istinski ‘vjetar u leđa’ novom konceptu rada ustanove i značajno će pomoći pri organizaciji reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastitoj produkciji”, istakao je Mladen Matović, direktor JU “Banski dvor – Kulturni centar”.

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci institucijama kulture. Osim partnerske saradnje sa ovom institucijom, banka ima uspješnu saradnju sa Narodnim pozorištem u Sarajevu, te pozorišnim kućama u Banjoj Luci i Mostaru, ali i niz drugih pozorišnih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Banski Dvor 3

Addiko Bank Banja Luka