“Addiko Cares” akcija u gradovima širom Bosne i Hercegovine

Addiko banka i ove godine obilježava Međunarodni dan djeteta nastavkom projekta korporativnog volontiranja i podrške djeci u okviru kojeg će zaposlenici posjetiti vrtiće, osnovne i srednje škole, te ustanove za djecu i odrasle s posebnim potrebama. Projekat će ove godine započeti u Sarajevu i Višegradu, posjetama Udruženju Pomozi.ba i JU Dom za lica sa invaliditetom Višegrad. Do kraja godine zaposlenici Addiko banke obići će 14 institucija u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Bihaću, Doboju, Orašju, Čelincu, Gradačcu, Zvorniku, Zenici, Novom Travniku, Kiseljaku i Višegradu, te im uručiti donacije.

“Djeca su primarni fokus naše strategije društveno-odgovornog djelovanja, te i ove godine realizujemo niz aktivnosti u koje maksimalno uključujemo i naše zaposlenike, koji svoj doprinos daju volonterskim radom. I ove smo godine, u koordinaciji sa kolegama iz poslovne mreže izabrali organizacije i institucije koje ćemo ove godine podržati. Zaposlenici Addiko banke će u narednih mjesec dana posjetiti ove institucije, volontirati u njima, te im uručiti opremu i sredstva koju smo nabavili u dogovoru s njima”, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo, i dodala da će prvi ovogodišnji projekat biti podrška Udruženju Pomozi.ba kroz volonitranje zaposlenika banke u Udruženju, ali i obezbjeđivanjem užina za 100 djece za dva mjeseca.

“Addiko banka već godinama izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija. U Višegradu ćemo posjetiti Dom za lica sa invaliditetom, kojima ćemo donirati odjeću, a do kraja godine obići ćemo vrtiće, škole i udruženja za djecu s posebnim potrebama ”, istakao je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank ad Banja Luka, i dodao da je „Addiko Cares“ akcija organizovana koordinirano u svim zemljama članicama Addiko Grupe sa ciljem unaprjeđenja kvaliteta života u zajednici i motivisanja zaposlenih da direktno učestvuju u društvenom odgovornim aktivnostima kompanije.

Fokus Addiko banke u saradnji sa lokalnom zajednicom su djeca i projekti namijenjeni djeci. Ovim projektom su obuhvaćene tri škole, tri vrtića, dnevni centri za djecu, te ustanove koje se bave inkluzijom djece sa invaliditetom.

Acd

Addiko Bank Banja Luka