Addiko volonteri u kampusu banjalučkog univerziteta

Prošle sedmice Addiko Bank ad Banja Luka i Univerzitet u Banjoj Luci potpisali su Sporazum o saradnji, kojim je dogovorena podrška Banke aktivnostima Univerziteta, kao i volonterski rad zaposlenika Banke. Zaposlenici su se vrlo brzo prihvatili posla, te u okviru Addiko Cares projekta, na Univerzitetu ofarbali klupe i stolove za stoni tenis, koji će studentima poslužiti za ljepšu i ugodniju pauzu od predavanja.

„Cilj projekta Addiko Cares je uključiti zaposlenike naše Banke u rješavanje nekog konkretnog problema u zajednici. U dogovoru sa Univerzitetom u Banjoj Luci odlučili smo na jedan dan preuzeti posao majstora i uštediti vrijeme vrijednim radnicima koji rade na uređenju kampusa. Banka je finansirala reparaciju ovih klupa i stolova, a deset vrijednih zaposlenika su ih dodatno uljepšali“ istakao je Dalibor Ličina, regionalni menadžer prodaje Addiko Bank ad Banja Luka, koji je i sam učestvovao u radovima u kampusu.

Addiko banka već treću godinu zaredom realizuje projekat Addiko Cares, u okviru kojeg izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija. U okviru ovog projekta obnovljeno je 29 kluopa, te četiri stola za stoni tenis.

Addiko Bank Banja Luka

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".