Brinemo o bezbjednosti vaših podataka

Poštovani klijenti,

za nas su vrijeme i sigurnost naših klijenata najvažniji. Budući da je tehnologija postala sastavni dio naše svakodnevice, danas je važnije nego ikada prije voditi brigu o zaštiti svog digitalnog života od sve češćih i naprednijih kibernetičkih prijetnji.

Briga o sigurnosti pristupnih podataka najvažniji je korak u zaštiti od moguće zloupotrebe vaših računa.

Addiko banka kontinuirano radi na jačanju svijesti o sigurnosti svojih klijenata, podataka i imovine, te Vas molimo da svojim razumijevanjem i saradnjom pomognete u zaštiti Vaše i naše sigurnosti.

Kako biste zaštitili svoje lične podatke ističemo da su Vaša lozinka i PIN isključivo Vaše vlasništvo i ne smiju se dijeliti ni sa kim – posebno ne sa nepoznatim osobama.

Budite svjesni mogućnosti krađe identiteta ili phishinga: imajte na umu da od Vas nikada nećemo tražiti da se autentifikujete ili potvrdite svoje podatke izvan naših sigurnih komunikacijskih kanala. To znači da zaposleni Addiko banke od Vas nikada neće tražiti da im pošaljete svoje podatke e-mailom i telefonom ili tražiti da ih ažurirate putem posrednika.

Ne vjerujte nepoznatim izvorima: ako primite e-mail ili SMS poruku od nepoznatog pošiljaoca, ne otvarajte linkove, a u slučaju da ste takav e-mail ili SMS poruku primili, molimo da nam to odmah prijavite, a poruku izbrišite.

U slučaju da imate pitanja ili primijetite bilo šta sumnjivo, molimo pozovite naš Kontakt centar na 051 951 000 ili nas obavijestite putem e-maila: info.rs.ba@addiko.com

Hvala vam!

Vaša Addiko banka

Addiko Bank Banja Luka