Donacija Addiko banke za OŠ Sveti Sava Bijeljina

12.000 KM za nabavku školskog namještaja

Bijeljina, 13.4.2018. – Član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, Boštjan Pečenko uručio je direktoru OŠ Sveti Sava iz Bijeljine školski namještaj u vrijednosti 12.000 KM. Radi se o donaciji najavljenoj povodom rođendana Addiko banke, u okviru koje su proizvedeni i isporučeni školski ormarići za sve učionice u ovoj školi.

“Društveno odgovorno poslovanje Addiko banke usmjereno je na djecu. Najčešći partner su nam škole, kojima finansijski pomažemo u realizaciji projekata veće vrijednosti, koje ne mogu samostalno realizovati. Ovoj smo školi donirali školske ormariće kako bi učenicima olakšali školovanje i omogućili zdraviji fizički razvoj”, izjavio je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.

“Ormarići koje smo dobili u okviru donacije Addiko banke poboljšaće uslove školovanja naših đaka, ali i pozitivno uticati na njihovo zdravlje, jer će dio knjiga i opreme moći držati u školi. Mi već nekoliko godina preduzimamo različite mjere kako bi se naši đaci lakše školovali, te nam je zaista drago da je Addiko banka prepoznala naša zalaganja i finansijski ih podržala”, istakao je Đorđe Mirković, direktor OŠ Sveti Sava iz Bijeljine.

Addiko banka će nastaviti pomagati učenike ove škole i u narednom periodu, obezbjeđujući im dodatne udžbenike i školski pribor.

Osim ove donacije, Addiko Bank ad Banja Luka finansira i izgradnju dječijeg igrališta u Banjoj Luci.  Sestrinska Addiko Bank dd Sarajevo realizovala je slične projekte donacije školskih ormarića, te finansirala obnovu fiskulturne sale.

Donacija Bijeljina

Addiko Bank Banja Luka