Jedan paketić za jedan osmijeh – praznična akcija zaposlenika Addiko banke

Na inicijativu zaposlenika, već osam godina se u Addiko banci organizuje i realizuje dobrotvorna akcija „Jedan paketić za jedan osmijeh“. Riječ je o akciji koja za cilj ima posvetiti pažnju djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, u kliničkim centrima i drugim socijalnim ustanovame, te uljepšati im novogodišnje praznike posjetom, druženjem i podjelom novogodišnjih paketića. Akcija se prvobitno realizovala samo na području Sarajeva, a od prošle godine je proširena na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

“Toj djeci ne možemo pokloniti zdravlje, roditeljsku ljubav ili toplinu doma, ali možemo im barem na trenutak izmamiti istinski osmjeh i radost, ublažiti njihovu situaciju pažnjom i poklonima koje pripremimo kako bi im pokazali da kroz teške situacije ne moraju uvijek prolaziti sami. Novac koji su zaposlenici sakupili, Banka je udvostručila, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano novogodišnjim paketićima”, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke.

Akcija podjele je započela uručenjem paketića malim pacijentima bolnica u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, te socijalno ugroženoj djeci iz Tešnja. Na području Sarajeva, akcija se ove godine realizuje zajedno sa portalom radiosarajevo.ba, a paketići će biti uručeni djeci iz Dječijeg doma Bjelave.
Planirano je uručenje paketića i mališanima u Tuzli, Mostaru, te na još nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini.

Posebno iznenađenje mališanima je i Djed mraz, zaposlenik Addiko banke, koji već godinama volonterski dostavlja paketiće mališanima u njima najdražem prazničnom odijelu.

Jedan Paketic Za Jedan Osmijeh

Addiko Bank Banja Luka