Obavještenje za korisnike Addiko E-Bank usluge

Poštovani/a,

Bezbjednost u Addiko banci shvatamo veoma ozbiljno i želimo da naši klijenti budu sigurni i zaštićeni kada koriste našu aplikaciju za elektronsko bankarstvo.

Stoga Vas podsjećamo na važne mjere koje možete da primjenite kako biste unaprijedili bezbijednost svog naloga.

 1. Čuvajte svoje podatke za prijavljivanje (korisničko ime i lozinku) bezbijednim
  Ne dijelite ih ni sa kim i izbjegavajte pristup vašem nalogu za elektronsko bankarstvo sa javnih ili dijeljenih uređaja. Ovo će osigurati sprečavanje neovlašćenog pristupa vašem nalogu.
 2. Održavajte svoj računar i softver ažurnim
  Redovno instalirajte ažuriranja za svoj operativni sistem, pretraživač i drugi softver, kako biste otklonili poznate slabosti. Ovo će vam pomoći da zaštitite računar od malvera i drugih bezbjedonosnih prijetnji.
 3. Budite oprezni sa phishing prevarama
  Budite oprezni prilikom otvaranja linkova ili preuzimanja priloga sa nepoznatih ili sumnjivih e-poruka. Prevaranti često koriste e-poruke za krađu identiteta i kao postupak otkrivanja vaših podataka za prijavu ili ličnih podataka. Uvijek provjerite pošiljaoca i nemojte davati lične informacije osim ako niste sigurni da je to legitiman zahtjev.
 4. Redovno nadgledajte svoj nalog
  Redovno provjeravajte transakcije i stanja na vašem računu kako biste otkrili eventualne neovlašćene aktivnosti ili sumnjive transakcije. Ako primijetite bilo kakvu sumnjivu aktivnost, odmah je prijavite našem timu za korisničku podršku.
 5. Redovno mijenjajte lozinku
  Ako lozinku niste menjali u poslednjih 90 dana, razmislite o tome da je odmah obnovite kao mjeru predostrožnosti.

Ova uputstva vam pomažu da značajno smanjite rizik od ugrožavanja bezbjednosti vašeg e-banking računa i zaštitite svoje podatke.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, kontaktirajte naš tim za korisničku podršku na broj 051 951 000 ili nam pišite na mail info.rs.ba@addiko.com.

Hvala Vam što ste odabrali Addiko banku za svoje elektronsko bankarstvo.

Addiko Bank a.d. Banja Luka

Addiko Bank Banja Luka