Povratak gledalaca u JU „Banski dvor – kulturni centar“ uz pomoć Addiko banke

Programski sadržaji JU „Banski dvor – kulturni centar“ Banja Luka ponovo će biti dostupni svim zainteresovanim građanima, a uz podršku Addiko banke. U susret ponovnom otvaranju kulturnih institucija, Addiko banka, dugogodišnji partner Banskog dvora, će za posjetioce obezbjediti dezinfekciona sredstva. Povratak u koncertnu dvoranu će  obilježiti ljetna sezona kulturnih dešavanja ustanove simboličnog naziva „50 po 50“, a Addiko banka je za posjetioce donirala zaštitne maske, dezobarijere, sredstva i držače za sredstva za dezinfekciju ruku i kože.

„Trudimo se pružiti kontinuiranu podršku različitim aspektima kulturnog djelovanja, a Banski dvor je naš dugogodišnji partner u zajedničkoj misiji promocije i afirmacije kulturnog djelovanja. Samo prošle godine podržali smo ovu instituciju u organizaciji čak tri velika festivala, te veliki broj pojedinačnih kulturnih događaja. Smatramo da je Banski dvor jedna od najznačajnijih kulturnih ustanova u Banjoj Luci, ali i Bosni i Hercegovini, i zadovoljstvo nam je nastaviti sjajnu saradnju, te obezbjediti siguran boravak gledalaca u prostorijama Banskog dvora“ istakla je Marija Panić, marketing menadžer Addiko Bank ad Banja Luka.

“Banski dvor aktivno radi na promociji i predstavljanju značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika i ansambala zbog čega nas raduje činjenica da Addiko banka prepoznaje naše zalaganje, te podržava razvijanje kreativnosti i kulture u našoj zajednici. Banski Dvor – Kulturni Centar je prije pandemije organizovao više od 20 događaja mjesečno, a uz podršku Addiko banke u prošloj godini realizovali smo Internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“, Festival džez muzike „Intime Jazz Fast“ i „Stand-up festival“. Addiko banka je u nekom ranijem periodu Banskom Dvoru donirala i koncertni klavir Petrof, što je u značajnoj mjeri doprinijelo kvalitetu izvođenja pijanističkih i drugih koncerata u ovoj ustanovi. Na pomenutom instrumentu su  do sada svirali neki od najpoznatijih domaćih i internacionalnih pijanista današnjice, poput Kemala Gekića, Rite Kinke, Elise Tomellini, Bojana Zulfikarpašića, Matije Dedića, Aleksandra Serdara, Arsena Čarkića, Nebojše Maksimovića  i mnogih drugih. Pokretanjem sezone “50 po 50” želimo poslati snažnu poruku da bez obzira na sveukupnu situaciju život ne smije stati, te da uz odgovorno ponašanje i samodisciplinu možemo naći način da zadovoljimo svoje kulturne potrebe. Zbog toga smo u ovom času veoma zahvalni Addiko banci koja nam je obezbjedila sredstva koja su neophodna za bezbjedan i siguran povratak publike u izložbene i koncertne prostore naše ustanove“ istakao je Mladen Matović, direktor JU “Banski dvor – Kulturni centar”.

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci institucijama kulture. Osim partnerske saradnje sa ovom institucijom, banka ima uspješnu saradnju sa Narodnim pozorištem u Sarajevu, te Narodnim pozorištem Republike Srpske.

Banski Dvor

Addiko Bank Banja Luka