Predstavnici Addiko banke učestvovali na Infosec konferenciji u Banjoj Luci

Zoran Antić, menadžer sigurnosti u Addiko Bank ad Banja Luka, učestvovao je na devetoj tradicionalnoj Infosec konferenciji u Banjoj Luci, posvećenoj informacionoj sigurnosti. Konferencija je edukativnog karaktera i državnim institucijama i poslovnim sistemima obezbjeđuje informacije o načinu zaštite vlastitih IT i komunikacione sisteme od napada, kompjuterskih virusa i drugih oblika zloupotreba informacija.

„Priroda poslovanja banaka se mijenja i prilagođava potrebama tržišta i klijenata. Posljendjih godina očigledna je sve brža transformacija tradicionalnog modela bankarskog poslovanja, intenzivna digitalizacija poslovanja, povećanje broja digitalnih kanala, digitalnih servisa i sl. , tzv. „digitalna transformacija“. Promjene u modelu poslovanja rezultiraju promjenama u informacionom sistemu banke, a to utiče na povećanje i sigurnosnog rizika, koji mora biti adresiran na adekvatan način“, rekao je Zoran Antić, iz Addiko Bank ad Banja Luka, i izrazio zahvalnost na prilici da prezentira dostignuća Addiko banke u ovoj oblasti.

Prvi panel konferencije tematski je bio posvećen ulozi informacione sigurnosti u današnjem poslovanju. Zoran Antić je sa ostalim panelistama razgovarao o činjenici da su upravo banke, zbog specifične prirode posla, najveći konzumenti i prethodnica u implementaciji tehničkih sigurnosnih rješenja, te istakao da je recept Addiko banke za dugoročni uspjeh sigurnosti i informacione sigurnosti kompanije holistički i sistematičan pristup kojim se uspostavljaju procesi, edukuju korisnici, te pokreću implementacije novih tehnoloških rješenja s ciljem smanjenja sigurnosnog rizika i povećanja nivoa sigurnosti, te se stalno radi na njihovom unapređenju.

Konferencija Bl

Addiko Bank Banja Luka

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".