Addiko vrijednosti

Addiko Vizija

Cilj nam je da svojim klijentima osiguramo jasno, jednostavno i direktno bankarstvo. Sposobni smo, predani i stručni da ključne proizvode i usluge Banke pružamo na najjednostavniji način.

Addiko Misija

Fokusiramo se na bitno te radije manje stvari radimo perfektno, nego više toga korektno. To znači da su nam bitni samo ključni proizvodi koji klijentima pružaju najveću vrijednost. Efikasni smo i našu energiju usmjeravamo na udobnost klijenta. Komuniciramo jednostavno koristeći najjednostavnije termine za naše proizvode i procedure kako bi ih svi jednako razumjeli.

Addiko Vrijednosti

  • Fokusiranost na klijente

Prateći strategiju, stvaramo važna i jednostavna rješenja za interne i eksterne klijente i partnere. Nudimo pametne i digitalne usluge i procese.

  • Odgovornost

Proaktivno preuzimamo odgovornost, ispunjavamo obećanja, donosimo brze odluke bazirane na čvrstim dokazima. Cijenimo i koristimo inpute iz raznih oblasti uz procijenjen rizik. Podstičemo promjene i izvršavamo zadatke na prilagodljiv i agilan način.

  • Spremnost za saradnju

Radimo kao tim, prihvatamo različitosti i poštujemo jedni druge. Povezujemo se i izvršavamo zadatke posvećeno. Razmjenjujemo znanja i zajedno formiramo važne odluke. Sa poštovanjem pružamo i primamo povratnu informaciju.

  • Preduzetnički način razmišljanja

Na vrijeme izvršavamo obaveze, fokusiramo se na bitno, prošlost ostavljamo iza sebe, stvaramo nove ideje, inovativni smo, razmišljamo drugačije, eksperimentišemo, učimo na svojim greškama i brzo u praksi primjenjujemo nova znanja.

  • Vodimo se primjerom

Vodimo se principom povjerenja i poštovanja, etike i transparentnosti, inspirišemo, podstičemo i poštujemo druge, komuniciramo aktivno i otvoreno, konstantno učimo i razvijamo nove vještine.

Upoznajte nas

Naša Uprava

Finansijski izvještaji

Addiko Bank Banja Luka